Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöalan yritysten liiton toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Osuma Henkilöstöpalvelut tarjoaa laajasti henkilöstöpalveluita metallialasta hotelli- ja ravintola-alaan, maanrakennuksesta palveluiden markkinointiin ja myyntiin. Yritys on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja sillä on toimistot Kuopion lisäksi Iisalmessa, Tampereella ja Helsingissä. Vuonna 2023 Osuma-konsernin kautta työllistyi yhteensä 890 henkilötyövuotta, ja konserni maksoi palkkoja kaiken kaikkiaan 15 200 000 euroa.

Osuma kasvoi viime vuonna merkittävästi, vaikka toimiala yleisesti ottaen kärsi laskusuhdanteesta. Markkina laski keskimäärin 13 prosenttia, mutta Osuman liikevaihto kasvoi 39 prosenttia.

”Olemme rohkeasti kasvaneet panostamalla markkinointiin, myyntiin, digitalisaatioon sekä vastuullisuuteen. Jatkuva kehittyminen on ollut meille tärkeää. Meillä on laaja toimialakirjo, ja palkanlaskennassa noudatamme peräti 38 eri työehtosopimusta. Tämä monipuolisuus mahdollistaa joustavan toiminnan, ja vaikka yksi toimiala hiljenee, voimme silti olla vahva tekijä kokonaisuudessaan,” summaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ville Auvinen.

Oma Osuma -sovellus tehostaa työnvälitystä

Digitalisaatio on yksi Osuman keskeisistä kehittämisen painopisteistä. Yritys julkistaa pian Oma Osuma -sovelluksen, joka automatisoi työnvälitystä. Sovellus mahdollistaa nopeat keikkatyön välitykset lumenpudotuksesta ravintolan ruuhkahuippuihin. Työnhakijat ja työntekijät voivat hoitaa henkilöstöasioita kätevästi puhelinsovelluksen avulla.

”Digitalisaation lisäksi näemme yhteiskuntavastuullisuuden äärimmäisen tärkeänä. Nuorten työllistäminen ja työmahdollisuuksien tarjoaminen ovat olennainen osa yrityksemme toimintaa. Sovellus tukee myös tätä tavoitettamme. Olemme monelle nuorelle ponnahduslauta työelämään, ja mahdollistamme siirtymän pätkätöistä vakituiseen työsuhteeseen. Näemme myös sijaintimme Kuopion Savilahdessa tärkeänä osana osaajien verkostoa ja mahdollisuutena tiiviiseen oppilaitosyhteistyöhön,” kertoo Auvinen.

Henkilöstöala merkittävä työllistäjä

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 vuokratyöntekijöiden osuus palkansaajista oli 2,7 prosenttia. Alalla toimii yli 2000 yritystä (Tilastokeskus, työllistämistoiminta TOL 78). Henkilöstöalan palveluiden liikevaihto oli tammikuussa 2024 noin 117 miljoonaa euroa. Laskua alalla verrattuna viime vuoden tammikuuhun on 7,7 prosenttia.

Henkilöstöala on eturintamassa taloussuhdanteiden muutosten keskellä. Tulevaisuuden ennakoiminen on muuttunut aiempaakin vaikeammaksi. Auvinen arvioi henkilöstöalan kasvavan 5–10 vuoden aikajänteellä selvästi nykyistä suuremmaksi.

”Meillä on kovat kasvusuunnitelmat. Tämä vuosi on kuitenkin kasvun kannalta koko alalla haastava. Toimialalla on nyt selvästi hiljaisempaa. Vaikka ala on noin 13 prosenttia pienempi kuin viime vuonna samaan aikaan niin olemme kuitenkin pysyneet liikevaihdollisesti lähellä viime vuoden toimintaamme. Keskitymme nyt perusliiketoiminnan ylläpitämiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen, jotta olemme valmiita, kun ala lähtee jälleen nousuun.”

Lisätietoja:

Ville Auvinen,
Toimitusjohtaja, Osuma Henkilöstöpalvelut
044 733 1080, ville.auvinen@ohp.fi

Jätä tietosi