Määräaikainen tai vakituinen työ

Työtä tehdään aina tositarkoituksella, mutta sitoutumisen pituus vaihtelee. Vakituinen työ ei enää ole jokaiselle se ainoa oikea. Vaikka vakituista etsisitkin, kannattaa myös määräaikaisiin pesteihin suhtautua uteliaasti: työnantaja voi nimittäin huomata potentiaalisi ja pyytää jäämään. Silloin on sinusta kiinni, haluatko jatkaa matkaa yhdessä!

Etsivä löytää

Määräaikainen, osa-aikainen, vakituinen – etsit mitä työtä vain, sinulle sopiva työpaikka voi olla meillä jo takataskussa. Jätä yhteystietosi, niin pääset kiinni kiinnostavimpiin paikkoihin!

 

Määräaikainen työ

Määräaikaisuus ei työtä huononna! Päinvastoin: vaikka työ päättyisikin sovittuna ajankohtana, se voi olla loistava astinlauta uran seuraavalle askeleelle.

Monelle määräaikainen työ on tervetullut haaste. “Tulin, näin, voitin” -tyyppinen tekijä käy mielellään laittamassa asiat projektiluonteisesti reilaan ja poistuu paikalta sankarina, kun hommat on tehty.

On yleistä, että työnantaja haluaa muuttaa hyvän tekijän sopimuksen vakituiseksi. Määräaikaisuutta ei siis kannata pelätä silloinkaan, kun tavoitteena on vakituinen työsuhde.

Vakituinen työ

Vakituinen työ on se perinteinen, “puoli-ikuinen” työsuhdemalli, jossa ollaan yhdessä, kunnes polut hyvästä syystä eroavat.

Vakituinen työsuhde voi tuntua työntekijästä turvallisimmalta vaihtoehdolta. Kaikki eivät sitä silti tavoittele: osalle vaihtelu sopii paremmin.

Vakituisen työsuhteen solmiminen voi myös toisinaan jännittää toisinaan varovaisempaa työnantajaa. Siksi reitti vakituiseen työsuhteeseen käy yhä useammin määräaikaisuuden tai keikkatyön kautta.

Usein kysyttyä vuokratyöstä

Mitä tarkoittaa vuokratyö?

Kuka maksaa palkkani?

Kuka vastaa perehdytyksestä ja työturvallisuudesta?

Miten lomat kertyvät vuokratyössä?

Saako vuokratyöntekijä lomarahaa?

Kertyykö vuokratyöstä eläkettä?

Minkälainen työaika vuokratyössä on?

Voiko vuokratyöpaikka muuttua vakituiseksi?

Voiko vuokratyöntekijä jäädä sairauslomalle?

Onko vuokratyöntekijöillä työterveyshuolto?

Mitä, jos minulle sattuu työtapaturma?

Onko vuokratyöntekijällä samat etuudet kuin muilla saman yrityksen työntekijöillä?

Kysy työnteosta OSUMAlla!

Jani Lindqvist
Myyntipäällikkö

050 565 9987
jani.lindqvist@ohp.fi

osuma_jani
Jätä tietosi